Smålands Musikarkiv > Populärmusik

  samlar - bevarar - levandegör

Populärmusik > Arkiverat 5

Noter

Olle Severinsson i Älmhult har donerat en stor samling noter. Idag finns tyvärr inte denna utgivning av populärmusik. Nu finns istället samlingsvolymer. Både med årets låtar, i olika kategorier, eller musik av enskilda artister. Tillgången för utövande musikanter är alltså fortfarande god. Men de vackra, och idag nostalgiska omslagen, är ett minne blott.

Bild till vänster
Utställning om Eddie Meduza

Utställningen om Eddie Meduza visades under sommaren på Smålands museum i Växjö. Ursprungligen kommer den från Tidaholm museum. Utställningen drog många besökare, som kanske annars inte en varm sommardag söker sig in på ett museum. Musikarkivet var på plats under invigningen.

Bild till höger
Lokala band på DVD

Musikhuset i Växjö har överlämnat en stor DVD-samling med inspelningar av lokala band som de senaste två åren spelat i deras konsertlokal. Samma konsertsal har under mer än femtio år haft stor betydelse för Växjös musikliv. Men på 60-talet sa ungdomarna att de gick till Unkan, BG eller Bergendahlska gården. Förutom stadens storheter som The Crossfires, Raves och Bramblers spelade här Ola & Janglers och Tages.

Bild till vänster
Jazz i Baljan - bok och film

Jazz i Baljan har allt sedan 1972 hållit jazzfanan högt. Inte bara i Ljungby med omnejd utan i hela Europa. LP-skivor med gruppen har tidigare funnits i våra samlingar. Nyheter för året är boken ”Det vill gärna bli bra” och filmen ”Jazz i Baljan”. Dessutom har en stor klippsamling skannats in.

Bild till höger