Tusen och en natt del 2

Chris Owen

Med gruppen Sydkraft i ryggen fick 19-åriga Christina Öfwerström från Markaryd 1979 chansen att göra sin första platta. Hon stegade upp på tidningen Kronobergaren och presenterade både sig själv och skivan. ”Vi kallar oss Ch Öfwerström band. Och vi hoppas kunna göra en LP för Lennart Schander i Starec-studion”.

Material saknade hon inte. Hon sade själv att hon skrivit minst 600 låtar. I Växjö kom hon i kontakt med ljudteknikern och discjockeyn Hans-Bertil Karlsson (HBK). Tillsammans utvecklade de hennes musik. Under den här tiden hade hon dessutom skaffat sig artistnamnet Chris Owen.

Som Chris Owen tog karriären fart med ett antal singelskivor producerade av bland andra Christer Sandelin och turnéer tillsammans med ungdomsidolen Paul Rein. Men några år senare flyttade hon till Åbo i Finland Åbo. Hon blev efterfrågad både som artist, låtskrivare och producent. Med framgångar i den finska melodifestivalen på meritlistan. Det var också i Finland hon tog det största beslutet i sitt liv – att byta kön. Något som blivit mycket uppmärksammat både i finsk och svensk media.